• Kryssning på Galapagosöarna
  • Landstigning med mindre båt från kryssning på Galapagosöarna

Kryssning runt Galapagosöarna

Det bästa sättet att se och uppleva Galapagosöarna är definitivt genom en kryssning! Du får då varje morgon när du vaknar se en ny del av ögruppen. Rutterna är väl avvägda och du har god tid på dig på varje destination för att verkligen uppleva det unika med resmålet. Ingen ö är den andra lik, djur- och växtlivet är verkligen makalöst vackert. Både innan vår resa till Galapagos och även efter är detta vår drömresa. Vi kommer helt klart återvända hit igen!

Andra alternativ är svåra

Om du inte åker på en guidad kryssning är det andra alternativet att du tar dig runt på egen hand mellan öarna, men det finns väldigt strikta regler för vad privatpersoner får göra och inte göra, vilka hamnar de får gå in i med båt, öar de får besöka etc., vilket gör det nästan omöjligt att utföra på egen hand. Ofta måste man i så fall utgå från några av de större öarna, t ex. Santa Cruz och göra bokade dagsutflykter därifrån. Då får du tyvärr bara se en bråkdel av allt du får uppleva med en kryssning.

Naturreservat både på land och hav

Anledningen till att det är så svårt för privatpersoner att ta sig runt är för att både öarna och det marina området klassas som naturreservat och man vill helt enkelt skydda den miljön så mycket som möjligt.

Mängder med faciliteter ombord

Under en kryssning runt Galapagosöarna har du verkligen alla faciliteter du behöver samlade på ett ställe. Båten tar dig runt Galapagosöarna och låter dig uppleva det unika med öarnas varierande natur och djurliv. Det finns flera rutter att välja mellan beroende på vilka öar du vill besöka. På båten får du sedan njuta av otroligt bra faciliteter i form av bra boende, alla måltider inkluderade, föreläsningar av kunniga guider eller bara koppla av medan båten med personal tar dig till nästa destination.

Välkänt rederi

Celebrity Cruises är ett välkänt kryssningsrederi och ett av få rederier som faktiskt erbjuder resor till alla världens kontinenter. Rederiet har hela 12 års erfarenhet av resor till just Galapagosöarna och de erbjuder flera olika rutter runt öarna. Med deras kryssningsskepp Celebrity Xpedition, som tar 100 passagerare, får du uppleva den unika ögruppen. Här får du under dina dagar på havet uppleva en båt med fina ytor att koppla av på, smakfullt inredda rum och alla måltider inkluderade. Celebrity Cruises har också länge utmärkt sig som ett rederi med toppklass-nivå på både service och matupplevelse. De är kända för sina fina råvaror och sätter kokkonsten högt på sin agenda.

Hur ser en kryssning ut?

De olika turerna är väl avvägda vad gäller tid på varje ö och destination. De kunniga guiderna som är med under hela kryssningen gör att du får otroligt bra information under varje stopp. Vid varje destination har du god tid på dig att uppleva miljön innan båten åker vidare. Dock är det så att det finns strikta riktlinjer för var man får röra sig på öarna och det informerar er guide er om. Efter ett besök beger ni er tillbaka till båten där ni njuter av en god måltid tillsammans med övriga passagerare. Sedan brukar det vara en tid då man transporterar sig till nästa stopp och då finns det sedan tid över för avkoppling på den välutformade båten.

En dag på båten

Ofta får man in två stopp per dag under kryssningen; ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen; däremellan bjuds det på lunch och tid att vila och koppla av. Till ert förfogande finns även snorkelutrustning på båten och ofta finns minst ett stopp inplanerat där man har möjlighet om så önskas att pröva på att snorkla. Beroende på var ni går iland är det ibland med kryssningsbåten alternativt är det en mindre båt som åker in till ert nästa utflyktsmål. Eftersom den här möjligheten finns att man tar en mindre båt, är inte destinationerna begränsade beroende på storleken på båten.

Mer information

Här på vår förstasida kan du läsa mer om att resa till Galapagosöarna och även information om de olika öarna på Galapagos. Vill du läsa mer om just kryssningar på Galapagos och vilka rutter som finns rekommenderar vi dig att läsa vidare här.